Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Tre korta bra möten!

Idag blev det tre möten i Karlskrona-Aspö pastorat här i “Carlskrona Läsesällskaps Bibliothek”. Först möte i Arbetsutskottet (AU) i Kyrkorådet följt av AU Stiftelser och sist Budgetberedning. Planeringen var 13.30, 15.00 och 15.30 som start för de olika mötena, men vi var klara ungefär när det sista skulle börja.

Dock inga problem eftersom vi var samma ledamöter som skulle vara kvar till det sista mötet och enstaka tjänstemän och förtroendevalda lämnade innan dess.

Det vackra biblioteket i Nordenskjöldska gården vid Amiralitetstorget rymmer 9000 böcker från åren 1794-1863 och är Sveriges äldsta bevarade från denna tid. Det finns för övrig en serie korta klipp med anknytning till historien bakom läsesällskapet på YouTube och jag ska länka till dessa vid senare tillfälle när jag kollat igenom alla avsnitten.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>