Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Sista kommunfullmäktige

Idag var det sista kommunfullmäktige för föregående mandatperiod och fr o m 25 oktober 2022 tillträder nya kommunfullmäktige. Det blev också mitt sista kommunfullmäktige som ersättare men var ingen risk att jag skulle behöva hoppa in då SD Karlskrona hade en handfull ersättare på plats.

Det blev också Miljöpartiets sista fullmäktige då partiet inte klarade treprocentsspärren till nästa period. Värt att notera är Miljöpartiets gruppledare Madeleine Norman som i samband med frågan om vajerräcke på Verköleden menade att all lastbilstrafik borde förbjudas mellan Verkö och Lyckeby. Hon fick mothugg av Christopher Larsson (SD) och Morgan Kullberg (M) som båda undrade hur det skulle gå till? På Verkö finns ju en av kommunens största arbetsgivare i form av NKT och till Verkö kommer ju dagligen otaliga långtradare med Polenfärjan. Något svar på frågan fick de dock inte.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>