Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Höjning efter 15 år!

Det är inte så många mål som normalt i Blekinge Tingsrätt under sommarmånaderna utan det är mest akuta mål som kräver snabb handläggning. Idag fick jag hoppa in istället för en sjuk nämndeman och det var bara vi tre nämndemän i de två mål som skull avgöras under dagen som var på plats i nämndemannarummet. Trevliga samtal med kollegorna och det blev inte alls så lång lunch som planerats eftersom det tillkom ett extra sammanträde efter det första målet som även tog längre tid än beräknat.

Något som jag helt missat förra månaden var att arvodena ska höjas fr o m 1 januari 2023 efter 15 år med samma belopp. Heldagsarvodena höjs från 500 till 680 kronor och om det är mindre än tre timmar blir det 340 kronor istället för 250 kronor. Sen utgår givetvis ersättning för förlorad arbetsförtjänst för de som förvärvsarbetar och även reseersättning och parkering för de som inte bor i Karlskrona centrum. Ett steg i rätt riktning tycker jag även om Nämndemannaföreningen inte är helt nöjda utan länge velat ha större höjning.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>