Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Världens längste – 272 cm

Jag minns från slutet av 1960-talet att det var fascinerande att läsa Guiness Rekordbok som kom ut en gång om året vid jul och bl a läsa om världens längste man Robert Wadlow (1918-1940) som var 272 cm lång. Det var främst jag och en kompis hemma på Alamedan som varje år läste dessa böcker mycket noga. I böckerna fanns i regel inga bilder och ingen information i övrigt, men idag hittar man hur mycket som helst på nätet.

Den här familjebilden tycker jag är helt underbar med äldsta barnet Robert tillsammans med sina föräldrar och fyra syskon 1935. Robert föddes med helt normal vikt och längd, men började sedan växa okontrollerat. På bilden är han 17 år gammal och var då 251 cm lång och vägde 173 kilo Tyvärr avled han av blodförgiftning redan 1940, endast 22 år gammal och han var då 272 cm lång och vägde 199 kg.

Om någon undrar vem som är Robert så är det det han som är den ende som har slips på bilden.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>