Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Sommarlov” i två månader

Igår var sista tjänstgöringen som nämndeman i tingsrätten för första halvåret 2022 och idag sista kommunfullmäktige för perioden. Nu finns inget inbokat förrän i slutet av augusti. Då har ju också valrörelsen dragit igång och valstugorna är på plats på Stortorget fr o m den 22 augusti.

Dagens fullmäktige hade en sluttid utsatt till klockan 14.00 så här på Karlskronas Nationaldag och den tiden höll lite oväntat på minuten. Dock en interpellation som får vänta till hösten och sista sammanträdet för nuvarande fullmäktige den 29 september.

Det blev ett par långa debatter idag, bl a angående Sverigedemokraternas återkommande motion om att minska fullmäktige från 75 till 61 ledamöter, vilket är mininivån för en kommun av Karlskronas storlek. Nedan är Camilla Karlman (SD) uppe och framför sina och SD Karlskronas åsikter, men det blev som vanligt så att fullmäktige gick på kommunstyrelsen förslag att anse “motionen besvarad”. Det var bara SD och Moderaterna som var för en minskning och det räcker inte i dagsläget. Röstsiffrorna blev 43-30 (två frånvarande) för kommunstyrelsens förslag. Bra dock att det blev en rejäl diskussion kring motionen, vilket det inte varit vid tidigare tillfällen utan då har den direkt avslagits.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>