Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lekskolan på Alamedan 1959

Jag fick idag denna underbara bild, som jag aldrig sett tidigare, skickad från en gammal barndomsbekant och nuvarande partikollega! Det är lekskolan på Alamedan 12, nästan helt säkert Lucia 1959. Lekskolan låg i hela bottenvåning och min familj bodde på fjärde våningen i samma hus. Jag var inte alls intresserad av att gå i lekskolan, men blev mer eller mindre tvingad, fast det blev bara en termin hösten 1959. Jag lekte ju mycket hellre med mina vänner på gården eller på gatan och det var på den tiden det i de flesta familjer fanns “hemmafruar” som tog hand om sina barn på dagarna.

Det blev sedan istället en lösning med att min mormor och en moster varannan vecka vardera tog hand om mig och min yngre bror hemma, även om jag nog mest var ute och lekte med mina kompisar. De fixade även lunch till min mamma, pappa, morfar och morbror som varje dag kom från sina jobb. Sen började skolan för min del i augusti 1961 på Amiralitetsskolan, men just luncherna fortsatte på samma sätt i många år, så jag åt aldrig någon mat i skolan förrän jag gick i åttonde eller nionde klass.

På bilden var jag dessutom bara drygt fem år gammal och ett år yngre än de allra flesta andra i lekskolan. Jag har i princip inga minnen alls från de dagar jag var där, mer än att jag många gånger hemma absolut inte ville gå dit.

Dock kan jag nu så här 63 år senare tycka att detta är en härlig bild och se att jag tydligen var stjärngossen till höger vid detta firande!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>