Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Glad Pingst!

Idag är det Pingstafton och här kommer ett mycket vackert vykort med hälsningen “Glad Pingst“. Konstnären “Gunila S.” hette Gunila Stierngranat (1902-1960). Hon hade en stor vykortsproduktion mellan åren 1918 och 1954, bl a en serie på cirka 500 numrerade kort utgivna av Nordisk Konst och detta är ett av dessa kort som har nummer 8190 och är utgivet år 1930.

Gunila var självlärd som tecknare och redan vid tolv års ålder såldes de första teckningarna. Hon arbetade i sin ungdom på ritkontor i USA och var även på 1940-talet anställd som teckningslärare hos kejsaren av Etiopien. I Sverige arbetade hon främst för Åhlén & Åkerlund med barnboksillustrationer och skrev även själv barnböcker, men var också ofta anlitad som illustratör i olika dags- och veckotidningar.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>