Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Campus Gräsvik 28 år 1999

Efter 24 års anställning på Försäkringskassan började jag sista året 1999 även jobba deltid för Ballou Internet Services i ett litet hyrt rum i huvudbyggnaden Campus Gräsvik 1, även om jag oftast jobbade hemifrån. Jag sade sedan snabbt upp mig från kassan, delvis tack vare det erbjudande om avgångsvederlag som gällde för alla anställda som sade upp sig frivilligt.

På bilden har det gått några månader och vi har fått ett eget litet nyrenoverat hus Campus Gräsvik 28 där bilden är tagen kring årsskiftet 1999/2000. Det kom sedan snabbt tre nya heltidsanställda och vi skulle alla dela på en slö ADSL-uppkoppling på 56 kb/s, vilket i princip gjorde det omöjligt för mig att jobba mot våra servrar som då fanns i Boston, USA.

I december 1999 hade jag dock fått bredband hemma i form av en radiolänk från en parabol på taket av Västra Vittusgatan 14 till mottagaren på Bryggareberget. Detta gjorde att jag kunde jobba betydligt snabbare hemifrån, så detta är en mycket ovanlig bild att jag var på plats på kontoret. Jag fortsatte sedan att jobba nästan enbart hemifrån fram tills vi flyttade in i helt nya lokaler på Ronnebygatan 36 våren 2000.

Foto taget antingen av Ingrid eller Göran Christenson.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>