Arkiv

Bokbörsen

“Pojke kör radiobil på tivolit”

Blekinge Museum har en otroligt intressant bilddatabas som uppdateras dagligen och snart innehåller 50 000 bilder som är sökbara och nedladdningsbara via nätet. Jag tycker det är fantastiskt roligt att bläddra bland bilderna och söka på t ex olika gator, föreningsnamn, enskilda personer, idrotter och företagsnamn.

Det är inte för att vara elak eller så som jag hittade denna underbara bild som uppenbarligen fått en helt felaktig beskrivning. Visst ser det också ut som “pojken” i den vita tröjan håller i en ratt som skulle kunna vara på en radiobil vid tivolit under Lövmarknaden. Fast bildtexten ska nog handla om någon fotbollsmatch på Västra Mark och spelaren i den mörka tröjan spelar för Karlskrona AIF. Detta är nog faktiskt den enda bild jag sett i den fantastiska databasen som helt uppenbart fått fel text.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>