Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kaffestugan för 100 år sedan

Dagens gamla vykort visar “Kaffestugan” i Wämöparken och det är skickat 1918 från Hildur i Karlskrona som meddelar Helga i Holmsjö att

“Jag och flickorna kommer i morgon som du säger men jag vill helst komma med första tåget för det är så nervöst att sitta på tåg så länge.”

Jag hittade en gammal turlista på nätet och det verkar som första tåget bara tog en timme till Holmsjö, medan senare tåg tog upp till två timmar! På den tiden fanns det många stationer och otaliga hållplatser längs spåret mellan Karlskrona och Holmsjö. Idag kör Krösatåget samma sträcka på 27 minuter på sin väg till Emmaboda.

Det passar bra med detta gamla vykort just idag Långfredagen eftersom stugan nu åter öppnat för besökare klockan 11.00. Jag vet inte vilken gång i ordningen det är med nya hyresgäster som ska försöka få verksamheten i stugan att gå runt?

I vilket fall som helst lyckönskar vi Krutvikens Café & Kök som idag, efter några veckors försening, slog upp dörrarna! Enligt hemsidan serveras pizza, café-meny, bakad potatis, sallad, bubbelvåffla mm.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>