Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

110 år sedan Titanic sjönk

Dagens gamla vykort i Karlskronabloggen har ingen anknytning till “staun”, men ibland kommer även sådana inlägg. Idag är det exakt 110 år sedan Titanic sjönk på sin färd mot New York. Kollisionen med isberget skedde 23.40 den 14 april 1912 och fartyget sjönk 02.20 den 15 april.

Som illustration kommer inte något dyrt Titanicvykort utan en teckning av min vän skådespelaren, vykortssamlaren, imitatören mm Lars “Lasse” Haldenberg. Han kallade det “Vernissagevykort 2000” och detta kort skickade han vackert handskrivet till mig när jag tillfälligt bodde i Beijing 2010. Lasse, som tyvärr lämnade jordelivet 2018, skickade ofta personliga handritade vykort med unika teckningar, men detta vykort tryckte han för ovanlighetens skull i en begränsad upplaga.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>