Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Strömavbrott kl. 11.00-12.30

Idag var det strömavbrott på Möllebacken med omnejd mellan klockan 11.00 och 12.30. Alla portkoder var ur funktion så det gällde att ha nyckel, såvida inte någon kunde släppa in genom ytterdörren. Eftersom det pågår omfattande arbeten med att bygga ut två lägenheter högst upp gick jag ned för att kolla om det fanns någon lapp om planerat strömavbrott, men så icke. Kunde samtidigt släppa in en kille från hemtjänsten som inte kommit in annars. Det blev dock ganska snabbt klart att avbrottet inte bara gällde Norra Möllebacksgränd utan var betydligt mer omfattande.

Tre bilar från Affärsverken var snabbt på plats och inledde felsökning. De tre personerna närmast på bilden kom inte från Karlskrona kommun utan hade blivit tillfälligt arbetslösa vid utbyggnationen av lägenheterna högst upp då det ej gick att arbeta utan el.
Här är det lilla huset med elcentralen i Norra Möllebacksgränd och med Västra Vittusgatan i bakgrunden. Efter en stund kom en man ut med en stor säkring som av okänd anledning utlöst och han körde sedan iväg. Efter att han kom tillbaka kom så småningom strömmen tillbaka efter en och en halv timmes avbrott.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>