Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nedsågade lindar vid torget

Idag var tanken att tillbringa dagen som nämndeman i Blekinge Tingsrätt och när jag gick dit i det ymniga kortvarga snöfallet tidigt på morgonen höll Karlskrona kommun på att såga ned de två stora lindarna utanför det röda huset på Stortorget 12.

Kommunen skriver i ett servicemeddelande att nedsågning sker idag tisdag 5 april och i övrigt:

“Träden och buskarna framför byggnaden på Stortorget 12, mellan restaurang Nivå och Konserthusteatern, kommer att bytas ut mot nya träd och en perennrabatt. De två lindar som står på platsen idag har konstaterats vara i så pass dåligt skick att de inte kan stå kvar någon längre tid. Träden tas därför ned i samband med den tredje etappen av utvecklingen av Stortorget.”

För egen del blev det efter en del turer inställt i tingsrätten och när jag kunde promenera hem med elvatiden såg det ut så här vid Stortorget 12 och det får bli Dagens Bild.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>