Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kyrkans Dag med aktiviteter

Idag var det Kyrkans Dag i Fredrikskyrkan Stortorget med en rad aktiviteter för såväl ung som gammal. Populärt bland de äldre var t ex tornvisningen och källarvisningen medan de yngre nog föredrog t ex skattjakten och orgelskojet. Nedan kommer några bilder med korta kommentarer.

Det var kalla vindar från norr så det var gott med en varm kopp kaffe att ta med sig ut efter besöket i kyrkan.
En tidig översikt inifrån Fredrikskyrkan när de flesta besökarna höll till nära ingången.
Den vackra dopfunten i förgrunden.
Besökarna strömmade till efterhand som dagen gick.
Fick en kort pratstund med kyrkoherde Gabriel Norrgård innan han på bilden samlade ihop en av grupperna som vågade sig ned i källarvalven (tyvärr är Gabriel skymd på bilden).
På plats var givetvis Billy Peltonen till vänster på bilden. Billy är mycket aktiv och bl a ordförande i kyrkorådet för Karlskrona-Aspö pastorat och ordförande i församlingsrådet för Karlskrona Stadsförsamling. Till höger Samuel Körner Lilja som är prästkandidat och som inom kort kommer att prästvigas.
Inne i kyrkan serverades kaffe och Bullens kokta korv med bröd, men för egen del föredrog jag en tjock grillad med bröd från grillen utanför kyrkan. Vad den anställde som serverade den perfekt grillade korven heter glömde jag tyvärr dubbelkolla. Korven som grillades var skänkt av Charkett AB på Silvervägen i Karlskrona.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>