Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kort kommunfullmäktige

Idag följde jag Karlskrona kommunfullmäktige med delvis extra intresse, men det blev ett ovanligt kort möte på bara två timmar inklusive kaffepaus. Illustrerar det med en bild på min vän Janne Sjöholm (SD) som var uppe i talarstolen och ställde en intressant och berättigad fråga om parkeringssituationen i staden. Detta med anledning av att Karlskrona kommun har i särklass högst antal parkeringsböter i länet, både sett till belopp och per invånare. Något direkt svar kom inte från ansvarig nämndsordförande, men det var knappast att vänta.

Janne Sjöholm i talarstolen.

Intressant också när SD Karlskronas gruppledare Christopher Larsson fick avsluta mötet med att ta upp “den klena dagordningen” och frågade varför motioner och medborgarförslag blir liggande år efter år trots att de ska vara besvarade inom ett år. Ordförande Gunilla Ekelöf (L) konstaterade att frågan inte ligger hos presidiet i fullmäktige utan lämnade ordet fritt. Christopher fick dock överhuvudtaget inget svar på sin fråga utan alla i den styrande trojkan var helt tysta varefter mötet avslutades.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>