Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Fregattgatan på Björkholmen?

Ett trevligt fotovykort från 1912 som jag haft sedan långt innan jag började samla på vykort är nedanstående. Exakt var bilden är tagen vet jag faktiskt inte, men det bör vara Björkholmen eller möjligen Västerudden.

Avsändaren är Augusta Petersson som skriver till sin väninna Gerda Lindström i Ronneby att det är hon som står i dörren till affären. Gerda bodde annars mest i Sillhövda och tidvis i Boston i USA.

Tyvärr går det inte att se några gatuskyltar eller vad affären heter. För säkert minst 25 år sedan fick jag tipset av en samlare på den tiden om att det bör vara Fregattgatan på Björkholmen.

Efter att jag idag lagt upp bilden i Karlskrona Nu och DåFacebook har även samma svar kommit in från flera läsare. Huset tycks vara rivet idag och om tipsen stämmer finns där lägre moderna byggnader nu.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>