Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vaccinationsgruppen på besök

Dagens Bild i Karlskronabloggen blir fyra bilder från Wachtmeister Galleria där Vaccinationsgruppen var på nytt besök under lördagen. Det erbjuds inget vaccin mod Covid-19 utan här är det framförallt vaccin mot den otäcka sjukdomen TBE som erbjuds. Blekinge är ett riskområde för denna fästingburna sjukdom och det är viktigt att alla som vistas mycket i naturen vaccinerar sig.

För min personliga del är det längesedan jag drabbades av någon fästing, men minns speciellt Aspö och Verkö där det var sällan man kom hem utan att behöva borsta bort eller avlägsna fästingar. Dock har jag t o m fått en fästing på foten efter att jag genat över gräset i Hoglands park för många år sedan så man vet aldrig och man vet heller aldrig om fästingen sprider TBA, så vaccination är att rekommendera.

Öppettiden i Wachtmeister idag är 10.00-16.00 och imorgon söndag 16 maj finns Vaccinationsgruppen på plats vid Willys i Lyckeby mellan klockan 10.00 och 15.00.

Nedan kommer fyra okommenterade bilder från dagen då vaccinationerna inte var på det vanliga stället vid ingången mot Borgmästaregatan utan idag var det inne i Ahlberg Bils lilla lokal.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>