Arkiv

Bokbörsen

Rotundan flyttas till Wämö?

Redan för tre år sedan fanns det planer på att flytta den numera tomma “Rotundan” från Gräsvik, men de planerna blev inte av. Nu finns dock nya planer på att med pråm, sjövägen via Krutviken, flytta byggnaden till Wämöparken.

Byggnaden har stort kulturhistoriskt värde och många äldre Karlskronabor minns säkert danskvällarna i denna byggnad. Numera är Rotundan helt tom sedan ett antal år tillbaka. Vid flyttningen ska byggnaden i så fall lyftas in i parken med Sveriges största lyftkran. Vi får väl se om kommunens budget räcker för detta udda projekt!

Det vackra vykortet är skickat av en beredskapssoldat i juli 1940, där han bl a meddelar på vilken fältpostadress familjen kan nå honom. Han berättar också att det var ett enormt åskoväder dagen innan, men när han skrev vykortet sken solen igen!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>