Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Digitala möten igen…

Dagens Bild är från gårdagen då vi i SD Karlskrona hade digitalt förmöte till onsdagens möte i Arbetsmarknadsnämnden. För dessa förmöten får både ledamöter och ersättare arvode från Karlskrona kommun. Vi föredrar att ha dessa möten helgen innan mötet, medan andra partier ofta har det innan själva nämndsmötet.

SD Karlskrona är det enda parti som har enskilt förmöte, medan övriga sju partier ingår i olika teknisk valsamverkan och har dessa möten i sina grupper. S/C/L är gruppen som styr kommunen, men sedan har M/KD valsamverkan, liksom V/MP.

Denna samverkan innebär också att man inom varje grupp utser ledamöter och ersättare i respektive nämnd, t ex i Arbetsmarknadsnämnden är det tre ledamöter från Moderaterna och tre ersättare från samma parti och Kristdemokraterna har enbart en ersättare. Då kan man utgå från att KD fått både fler ledamöter och ersättare i andra nämnder för det är en förhandlingsfråga inom respektive grupp som samverkar.

Söndagens förmöte följdes lite senare av ett gemensamt budgetmöte med våra representanter Socialnämnden eftersom många delar i dessa nämnder har gemensamma intressen, men det var helt internt utan arvoden.

Idag måndag var det för min del ett mycket bra fysiskt möte med två läkare på Ortopedmottagningen i Karlskrona och vi får väl se vad detta möte så småningom landar i. Röntgenbilderna av min artros i framförallt vänster höft och synpunkterna kring detta var inte det roligaste att ta del av.

I morgon tisdag tar jag troligen del av testmöte i Arbetsmarknadsnämnden en liten stund. Verktyget som används där heter Netpublicator och de har kommit med en stor uppdatering så nämndsekreteraren vill att så många som möjligt testar innan skarpt läge på onsdag. Sen på kvällen digitalt möte med styrelsen i SD Karlskrona. Där är det Microsoft Teams som gäller för mötet.

Onsdag förmiddag möte i Arbetsmarknadsnämnden och då alltså med Karlskrona kommuns verktyg Netpublicator. Senare på eftermiddagen är det möte i Kyrkorådet i Karlskrona-Aspö pastorat. Där gäller ett helt annat verktyg för digitala möten i form av GoToMeeting (Zoom), så det är inte helt lätt att hålla reda på alla varianter på mötesprogram, men det har hittills fungerat utan problem för min del i alla varianter.

Sen måste jag också fixa “tvåan” från bilbesiktningen, helst innan 3 maj då det blir körförbud. Dock finns gott om tid att köra bilen till verkstad innan 1 juni för att få anmärkningen “släckt” som det kallas. Det går tyvärr ej att fixa digitalt, trots att problemet är i bilens dator. Om det sen verkligen är ett problem eller inte återstår att se eftersom jag kan konstatera att funktioner från flera av övriga felmeddelanden från datorn fungerar utan problem.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>