Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Regelvidrig skyltning!?

Här har Karlskrona kommun något att jobba med för att ändra! Detta är tredje gången någon anställd manuellt skyltar om förbjuden parkering helt utanför reglerna. Det gäller i enlighet med skylten uppe till vänster sju dygns boendeparkering i Karlskrona NV som omfattar även Norra Möllebacksgränd.

Igår eftermiddag parkerade jag bilen här och i morse även någon annan bredvid som därefter möts av något märkliga handskrivna skyltar plus en officiell skylt om “Stoppförbud” fr o m i morgon bitti klockan 07.00.

Såna skyltar måste givetvis sättas ut minst sju dygn i förväg eftersom det på platsen enligt skyltar gäller “7 dygn” parkering, alltså maximalt sju dygn i följd. Karlskrona kommun brukar vara bra på detta utom just här i gränden? Ser att i Stora Möllebacksgränd är kommunen t o m ute två veckor i förväg med officiella skyltar.

Första gången det hände var det parkeringsförbud fr o m klockan 07.00 samma dag, trots att skyltarna sattes upp först efter klockan 10.00 just den dagen. Den gången blev det givetvis ett påpekande både från mig och en annan boende att så kan man ju inte göra?

Så den gången togs skyltarna bort omedelbart, men denna gången fanns det ingen på plats att påpeka för.

Ja, vi får väl se om det i detta fall händer något under morgondagen och om det leder till att någon får helt oberättigade böter. Min bil är flyttad och en av de andra bilarna var en tillfällig besökare, så återstår att se om bilen längst till höger på bilden drabbas, för den här stått där rätt länge.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>