Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dubbla digitala möten idag

Klockan 09.00 var det årets sista möte i Arbetsmarknadsnämnden i Karlskrona kommun. De flesta var uppkopplade med bild och ljud tio minuter innan mötet och allt fungerade helt perfekt, precis som förra mötet!

Det var inte många punkter på dagordningen utan mötet tog bara en halvtimme. För mig som utsedd justeringsledamot jämte ordföranden, blir det inte mycket att läsa! För övrigt helt perfekt numera att justeraren slipper besöka Kommunhuset för justeringen, utan denna kan numera göras med Bank-ID direkt online hemifrån!

Det är lite förvirrande med alla dessa olika sätt att kommunicera digitalt med bild och ljud. Det finns otaliga olika program som kan användas, t ex Zoom, Netpublicator, Skype, Microsoft Teams, Facebook plus otaliga andra. Igår provade jag dock en helt annan variant i form av GoToMeeting vid ett testmöte inför dagens Kyrkoråd i Karlskrona-Aspö pastorat. Det var väl ingen höjdare jämfört med en del andra program, men visst fungerade det!

Dagens möte i Kyrkorådet använde som sagt GoToMeeting och det fungerade. Ordförande, vikarierande kyrkoherde, sekreterare och HR-chef satt i gemensamt rum, men i övrigt deltog alla ledamöter och ersättare hemifrån. Lite dåligt ljud hos mig, men det var mest för jag använde min gamla platta som har lite problem med att få högt ljud. Dock inget större problem och mötet var över på en timme. Viktigaste punkten var att utse Gabriel Norrgård till ny kyrkoherde i Karlskrona-Aspö pastorat och det beslutet var helt enhälligt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>