Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lennart Svensson avliden

Såg förra veckan att min gamle skolkamrat och vän Lennart Svensson hastigt avlidit den 18 september 2020. Vi träffades ofta i Wachtmeister Galleria och pratade både långt och kort, jag tror t o m att vi växlade några ord just den dagen eller möjligen dagen innan.

Lennart och jag var skolkamrater under gymnasietiden och speciellt sista året 1973 och sommaren det året umgicks vi mycket tillsammans med några andra i vår avgångsklass. Här en bild på Lennart från juni 1973 när han visade en av sina yogatalanger på min familjs balkong på Alamedan 12.

Lennart utbildade sig sedan till journalist och började arbeta för BLT. Vi hade ingen närmare kontakt under de åren, men vi återupptog kontakten i mitten på 1990-talet. Det var när Lennart startat reklamtidningen Mitt Karlskrona och han gjorde 1996 ett reportage om min internetsida som visade gamla vykort från Karlskrona. Det blev ett bra reportage som ledde till att jag under efterföljande år visade gamla vykort i varje nummer av Mitt Karlskrona plus att jag skrev enstaka andra artiklar.

Efter nedläggning blev det senare en fortsättning med Vårt Karlskrona som dock också lades ned. Lennart började sedan på Blekinge-Posten och där hade vi kontakt i samband med att han 2011 eller 2012 gjorde ett trevligt reportage kring mitt dåvarande liv i Beijing i Kina.

Du är saknad i vänkretsen Lennart, inte bara av mig utan även av många andra vänner, men främst givetvis av din familj.

3 comments to Lennart Svensson avliden

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>