Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

“Easy Park” på Gullberna

Idag var det både fysiskt och digitalt möte i Arbetsmarknadsnämnden KKC (Karlskrona KompetensCenter) på Gullbernaområdet. Jag hade valt fysiskt möte och vi har haft möten där till och från i flera år, men idag möttes jag och flera andra av en total överraskning.

Alla parkeringsplatser i hela området har nu plötsligt avgift dygnet runt genom Easy Park och man måste installera deras “app” i mobilen för att kunna betala. Det blev onekligen lite stressigt innan mötet att installera, lägga in bankkortnummer o s v. Det tog en stund, men jag blev klar just innan mötet började 09.00.

Sen var det tekniska problem eftersom hälften av ledamöter och ersättare deltog digitalt, men efter en ajournering kom mötet så småningom igång. Fick skjuta upp sluttiden på parkeringen och det verkade fungera, åtminstone klarade jag mig utan böter och jag såg att parkeringsavgiften var reserverad på bankkontot när jag kom hem.

2 comments to “Easy Park” på Gullberna

 • lars wahlström

  Löjligt !! P avgifter ute på Gullberna är otillständigt. Kan accepteras inne på Trossö . Ingen annan stans. Dessutom är bilisten rättslös. Även felaktiga kontrollavgifter drivs in. Det behövs ett folkligt motstånd mot P terrorn.
  Utlänningarna som tagit över helt i t.e.x Tjärna Ängar i Borlänge har konsekvent jagat bort alla P vakter.
  Men vi svenskar betalar snällt…känns det inte orättvist ?? Den som gör motstånd slipper undan ??
  En liten avgift på centrala platser må vara OK för att få rörlighet ,men kontrollanterna skall inte vara privata nissar som lever på kontrollavgifterna utan vettiga kommunalanställda som kan ta reson om turister fattat fel eller om det är andra ömmande omständigheter.

 • Karlskronabloggen

  Håller med helt, det var en total överraskning att mötas av parkeringsavgifter på Gullberna plus att det var tvingande att installera deras app i mobilen. Det fanns ingen möjlighet till varken mynt- eller kortbetalning.

  Inne på Trossö har Karlskrona kommun lagt ut parkeringskontroll till Securitas, så nu gäller kontroll dygnet runt. När kommunen hade anställda till detta fanns kontrollen bara under kontorstid.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>