Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Roligt med konstiga namn

I en Facebookgrupp dök det märkliga gatunamnet “Ryckepungsvägen” som var adressen till Mekonomen och finns i Falun. I sydvästra Rödeby utanför Karlskrona finns ju sedan länge “Snoppsvägen” där Karlskrona kommun inte längre sätter upp skyltar med namnet, eftersom de har en tendens att “försvinna”.

Den diskussionen gav associationer till detta underbara klipp från humorprogrammet “Hassan” där Erik Haag som vikarierande träslöjdslärare ringer till “Folkpartiet Stockholms län” inför valrörelsen 1994 och vill ha information till sina elever.

Det väckte också minnen från gamla tider när jag och en kompis plöjde igenom alla Sveriges telefonkataloger på Karlskrona Stadsbibliotek och letade efter roliga namn. Det var många namn som kom upp och jag minns fortfarande de roligaste.

Annars var det väl mer att man ibland ringde lokalsamtal som typ dessa och sedan la på luren.

Är det Winter på Aspö?
Ja.
Konstigt, här inne i Karlskrona är det sol och 30 grader varmt.

Är det Lööv på Konstapelsgatan?
Ja.
Sopa upp dom då!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>