Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Utanför Systembolaget idag

Idag såg det ut som på den gamla goda tiden utanför Systembolaget i Wachtmeister Galleria. Det var en lång kö av folk på Arklimästaregatan som ville in och handla runt klockan 10.45, men föreståndaren agerade dörrvakt och släppte bara in lika många personer som det antal som handlat färdigt och lämnade lokalen. Det var dock ingen längre väntan, utan det gick faktiskt rätt snabbt.

Det lär för övrigt ha varit betydligt längre köer vid butiken i Amiralen i Lyckeby där kön ringlade sig inomhus ända bort till Lindex, Dressman och ibland t o m ända bort till korvbaren utanför Maxi ICA Stormarknad!

Att det är sådana extrema köer just idag, beror nog inte bara på att Systembolaget är stängt både fredag och lördag. En stor förklaring är att idag utbetalades alla barnbidrag och dessutom var det pensionsutbetalning för alla som har allmän pension.

Annat var det för många år sedan och det finns klassiska Karlskronabilder från köerna utanför Systembolaget på Norra Kungsgatan. Sen infördes kölappar och jag minns innan en nyårshelg när de tusen lapparna i en rulle inte räckte utan det var fler än tusen personer i kö. Dock var det många “A-lagare” som höll till i Hoglands park som noterat detta och hamstrade kölappar som de sedan sålde till hugade spekulanter. Minns det var en intervju med kände “Champis” i Aftonbladet där han berättade att han tjänat 1300 kronor. Det var även några toppolitiker som var missnöjda och detta fick till följd att det öppnades en ny butik i Vedeby redan året efter.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>