Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Digitalt möte i nämnden

Idag var det premiär för digitalt sammanträde i Arbetsmarknadsnämnden i Karlskrona kommun. Skönt att kunna sitta hemma och det fungerade i stort sett helt utan problem. Cirka 20 ledamöter och ersättare plus fem tjänstemän hade kopplat upp sig och enda problemet var väl att ljudet vid några tillfällen försvann ett par sekunder från tjänstemännens uppkoppling i kommunhuset. Det var inte så många punkter på dagordningen så mötet var avklarat på under en timme.

För egen del tycker jag det fungerade perfekt med att använda kommunens låne-iPad för mikrofonen och kameran och sedan läsa handlingarna via datorns större skärm. Alla förtroendevalda måste finnas med i bild under hela mötet, däremot måste mikrofonen alltid vara avstängd förutom när man yttrar sig.

Nämndsekreteraren Morgan Petersson var spindeln i nätet under mötet och skötte sig förträffligt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>