Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

På Konstapelsgatan 1955

Dagens gamla bild är inte något vykort utan en bild på mig och min morfar tagen på Konstapelsgatan våren 1955 och med Hantverkaregatan i bakgrunden. Det tog mig en bra stund att överhuvudtaget kunna placera denna bild till Karlskrona, men det var det speciella fönstret på den numera rivna byggnaden längst upp till vänster som gjorde att bitarna föll på plats.

Egentligen skannade jag bilden mest för bilens skull och lägga upp den i K-REGGATFacebook. Det tog inte många minuter innan svar kom där att det är en Vauxhall 1954 års modell som ägdes av konditor A. Franke. Han hade ett av flera konditorier alldeles runt hörnet till höger och han bodde på Arklimästaregatan i närheten. Det stämde ju bra också eftersom min familj bodde på Amiralitetsgatan 15 så vägen genom Konstapelsgatan var närmaste väg in mot centrum eller till morföräldrarnas hem som låg på Bryggaregatan 3 B.

K13890, bloggförfattaren i vagnen och morfar till höger.
Konstapelsgatan går in till höger och bilden på Conditori & Café Continental är tagen från Hantverkaregatan och strax till vänster om bilden finns korsningen med Borgmästaregatan. Bilden kommer från Föreningen Gamla Carlscrona och har varit med i Karlskronabloggen 2013 i samband med nedanstående inlägg:

“Karlskronas första Drive-In”

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>