Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dubbla fysiska möten igår

Igår hade jag inbokade möten i både Arbetsmarknadsnämnden och Kyrkorådet och det var betydande skillnader mot tidigare. Så här i “Coronatider” tar man inte i hand och hälsar på alla andra förtroendevalda och tjänstemän utan det är ett visst avstånd som gäller.

Arbetsmarknadsnämndens möte var i Försäkringskassans gamla lokaler på Norra Kungsgatan 24 och det var inga namnskyltar på borden i det stora klassrummet utan fri placering med långa avstånd som gällde. Normalt är vi 13 ordinarie ledamöter plus 11 ersättare och nästan alla brukar vara på plats. Igår var det dock bara totalt 13 förtroendevalda på plats totalt i form av ordinarie ledamöter och därmed beslutande ersättare. Det blev lite annorlunda eftersom Sverigedemokraterna hade fullt manskap med två ledamöter och två ersättare. Det innebar att de två ersättarna från SD hade beslutsrätt som ersättare för andra partier. Det spelade dock ingen större roll vid den enda omröstningen där det blev 4-9 mot SD:s motion jämfört med det vanliga 2-11 när vi begär votering (eller 5-8 när de tre Moderaterna är med på samma sida).

Kommande möten i Arbetsmarknadsnämnden blir digitala möten och vi fick en del information om hur detta kommer att gå till. Det gäller att ha uppdaterade Ipad från Karlskrona kommun, men det ska även fungera från datorn hemma om man har Netpublicator uppdaterad med senaste version plus att man har kamera och mikrofon ansluten. För min del betydligt bättre med datorn hemma och stor skärm än den lilla “paddan”.

På eftermiddagen var det sedan möte i Kyrkorådet i Karlskrona-Aspö pastorat och där var inte manfallet lika stort och nästan alla ordinarie ledamöter var på plats. Viktigaste ärendet där var att godkänna årsredovisningen och att alla ledamöter som var på plats kunde skriva under att den var godkänd.

Mötet hölls i Fredrikskyrkan och där var det rejäla avstånd som gällde med röda lappar på de stolar vi inte skulle sitta! Nedan kommer två bilder från mötet i kyrkan!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>