Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Kronprinsen på besök 1930

Nuvarande kung Carl Gustafs pappa, kronprins Gustaf Adolf (1906-1947) hade en mycket hektisk dag i Karlskrona den 18 juni 1930 när staden firade 250 år. Först avtäckning av statyn med Hans Wachtmeister vid Kungsbron, sedan enorma jubileumsfestligheter på Stortorget och till sist är han här på väg till invigningen av Karlskronautställningen 1930.

Utställningen ägde rum på Amiralitetsslätten utanför Högvakten och Skeppsgossekasernen. Det fanns 32 olika utställare på plats, bl a Tyska Bryggaregården vars paviljong skymtar i bakgrunden uppe till vänster.

Bilden är ett av 23 privattagna fotografier från utställningen som ingick i ett album med unika och fantastiskt fina “fotovykort” och privattagna bilder från olika händelser i Karlskrona som jag köpte för snart 30 år sedan.

I övrigt finns 13 “officiella” vykort från utställningen, men även ett antal “fotovykort” som gavs ut av lokala fotografer i små upplagor. Det finns även ett tryckt reklamvykort med bild från Karlskrona som gavs ut av en av utställarna AB Ringstorps Chokladfabrik.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>