Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Hoglands park med Snäckan

Kaktusgrupper var tidigare vanliga inslag i många svenska parker och i Karlskrona har sådana funnits i både Hoglands park och Tullparken genom åren. Här ett vykort postat 1947 som också visar numera rivna “Musiksnäckan” som stod klar 1944. Kaktusgrupperna försvann på 1980-talet när alla värdefulla kaktusar i Hoglands park blev stulna en natt och inga nya kaktusar har sedan dess kommit tillbaka.

När jag skannade vykortet upptäckte jag att det även har en personlig koppling eftersom det är skickat från min mamma till min pappa! År 1947 var tre år innan de gifte sig och sju år innan bloggförfattaren föddes. Stämpeln är “PLK 134” vilket betyder att det postades någonstans längs järnvägslinjen mellan Karlskrona och Alvesta, troligen i Sillhövda eller Holmsjö. Jag tror min pappa gick någon utbildning i Stockholm och bodde inneboende i Aspudden under den perioden.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>