Arkiv

Bokbörsen

Dyrt vykort med spårvagn!

Detta underbara vykort såldes i slutet av februari på Tradera för hela 1780 kronor! Det är ett s k “fotovykort” som gjordes av lokala fotografer i oftast mycket små upplagor. Motivet är från Landsvägsgatan Pantarholmen och visar korsningen med Bagaregatan till vänster. Vykortet är postat 20 juni 1911 när spårvagnarna bara funnits sju månader i Karlskrona. På det stora huset, som finns kvar än idag, har avsändaren noterat “Bagare Svenssons”, vilket syftar på bagarmästare J. A. Svensson som då var ägare till huset. Kanske är det t o m han som beställt vykortet för att få med sin byggnad och spårvagnen på samma bild? Sen kan det ju t o m vara bagarmästaren själv som poserar och tittar mot fotografen just framför spårvagnen?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>