Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Dyrt vykort med spårvagn!

Detta underbara vykort såldes i slutet av februari på Tradera för hela 1780 kronor! Det är ett s k “fotovykort” som gjordes av lokala fotografer i oftast mycket små upplagor. Motivet är från Landsvägsgatan Pantarholmen och visar korsningen med Bagaregatan till vänster. Vykortet är postat 20 juni 1911 när spårvagnarna bara funnits sju månader i Karlskrona. På det stora huset, som finns kvar än idag, har avsändaren noterat “Bagare Svenssons”, vilket syftar på bagarmästare J. A. Svensson som då var ägare till huset. Kanske är det t o m han som beställt vykortet för att få med sin byggnad och spårvagnen på samma bild? Sen kan det ju t o m vara bagarmästaren själv som poserar och tittar mot fotografen just framför spårvagnen?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>