Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Nya balkonger på gång…

Nya och större balkonger är på gång i Bostadsrättsföreningen Cronhawen och i första etappen är det 16 lägenheter med adress Norra Möllebacksgränd 1 A och 1 B som omfattas. I andra etappen är det ungefär lika många lägenheter med adress Västra Vittusgatan 14 och sen får vi se vad som händer! Det mycket märkliga är att lägenheterna på första våningen med adress Norra Möllebacksgränd av outgrundlig anledning inte har balkonger, medan lägenheterna med adress Västra Vittusgatan på första våningen har sådana trots att det är en gemensam byggnad.

Det blir i en senare etapp att ansöka om byggnadslov för de tre berörda lägenheterna i 1 A och B och byggnaden skulle estetiskt se betydligt bättre ut om det var likartade balkonger på första våningen även i dessa lägenheter.

För en del år sedan beviljades faktiskt byggnadslov för balkonger i våra tre lägenheter på första våningen med helt avvikande utseende, men det bygglovet har upphört att gälla. Nu finns någon invändning från Karlskrona kommun att det måste vara minst tre meter upp till golvet på balkongen och det är “bara” 2,80 meter. Detta trots att befintliga balkonger på första våningen i den andra byggnaden ligger betydligt lägre än 2,80 meter.

Det är väl bara att avvakta och se vad som händer etapp för etapp!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>