Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Vem är denne “Robert…”?

I ett helt annat sammanhang noterade jag denna miss i protokollet från Arbetsmarknadsnämndens senaste sammanträde i Karlskrona kommun den 18 december. Skämt åsido att nya nämndsekreteraren Morgan på något underligt sätt lyckats ge mig ett nytt förnamn i sista noteringen. Det är naturligtvis lätt att sådant händer och att det inte upptäcks heller av den som justerar protokollet, men det är inte därför jag skriver detta inlägg.

Frågan i Arbetsmarknadsnämnden handlade om bosättningslagen som tvingar kommuner att ordna bostäder till anvisade “flyktingar” enligt ett antal per kommun som beslutas av Länsstyrelsen. I Blekinge är det bara Karlskrona och Sölvesborg som tvingats till detta under 2019 och 2020. Under 2020 ska Karlskrona tvingas ordna bostad till 28 personer och Sölvesborg till 16 personer.

För 2020 har nu Samstyret i Sölvesborg bestämt att vägra ta emot dessa anvisningar och utmanar bosättningslagen för att den helt klart strider mot “den kommunala självstyrelsen“. Det ska bli mycket intressant att följa fortsättningen när detta ska prövas framöver!

I Arbetsmarknadsnämnden i Karlskrona kommun har vi i SD Karlskrona under 2019 konsekvent yrkat avslag på dessa förturer till hyreskontrakt för “nyanlända” och kommer att fortsätta göra så 2020. I Karlskrona kommer det naturligtvis inte att göra någon skillnad, men i Sölvesborg kommer Samstyret att få majoritet för avslag både i kommunfullmäktige och berörd nämnd i deras kommun!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>