Arkiv

Bokbörsen

Korphandboll 1976

Jag hittade några gamla bilder i arkivet från kvällen fredagen den 5 mars 1976 när en uppskjuten match i Karlskrona-Korpens handbollsserie divison IV spelades i Karlskrona Idrottshall. Laget på bilden är Försäkringskassan IF:s andralag med från vänster Lars Hallberg, Göran Mostberg, Göran Svan, Bert Svensson, Lars-Olov Stenborg, Gunnar Wetterling och knäsittande kvällens målvakt Lars Ildring.

Motståndare var radioamatörerna i Karlskrona som hade ett lag som hette Prikna. Det blev en av de märkligaste och i särklass mest målfattiga match jag spelade under nästan 20 år i Karlskrona- Korpen. Normalresultaten låg mellan 15 och 30 mål per match, men här låg vi under med 0-1 i halvtid, men vände till 4-2 som slutresultat. Det är de enda bilder jag har från handbollskorpen trots drygt 200 matcher så tack till fotografen som var expeditionsförmannen Christer Fors som i övrigt bl a lyckades få två klockrena bilder på de två mål jag gjorde i matchen och övriga två gjordes av Göran Mostberg. Förmiddagen efter på lördagen spelade vi en ny match då vi besegrade Carl E Lindwall med 8-7. För övrigt vann vi de sista fem matcherna i serien och avslutade mot just Prikna i en match vi vann med mer normalt resultat 11-8.

Det blev så småningom en sammanslagning av Försäkringskassans båda lag i korpen och vi avancerade i slutet av 1980-talet till högsta serien, men då var det bara jag kvar av spelarna på bilden. Det blev dock tyvärr ingen lyckad enda säsong i högsta divisionen. För min del blev det efter 24 år på Försäkringskassan senare dags att byta jobb och jag tror inte ens att det idag finns någon korphandboll längre i Karlskrona? På den tiden var det 10-12 lag i varje division med dubbelmöten och matcherna spelades främst på lördagar och söndagar, men uppskjutna matcher var oftast på fredag kväll.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>