Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Korphandboll 1976

Jag hittade några gamla bilder i arkivet från kvällen fredagen den 5 mars 1976 när en uppskjuten match i Karlskrona-Korpens handbollsserie divison IV spelades i Karlskrona Idrottshall. Laget på bilden är Försäkringskassan IF:s andralag med från vänster Lars Hallberg, Göran Mostberg, Göran Svan, Bert Svensson, Lars-Olov Stenborg, Gunnar Wetterling och knäsittande kvällens målvakt Lars Ildring.

Motståndare var radioamatörerna i Karlskrona som hade ett lag som hette Prikna. Det blev en av de märkligaste och i särklass mest målfattiga match jag spelade under nästan 20 år i Karlskrona- Korpen. Normalresultaten låg mellan 15 och 30 mål per match, men här låg vi under med 0-1 i halvtid, men vände till 4-2 som slutresultat. Det är de enda bilder jag har från handbollskorpen trots drygt 200 matcher så tack till fotografen som var expeditionsförmannen Christer Fors som i övrigt bl a lyckades få två klockrena bilder på de två mål jag gjorde i matchen och övriga två gjordes av Göran Mostberg. Förmiddagen efter på lördagen spelade vi en ny match då vi besegrade Carl E Lindwall med 8-7. För övrigt vann vi de sista fem matcherna i serien och avslutade mot just Prikna i en match vi vann med mer normalt resultat 11-8.

Det blev så småningom en sammanslagning av Försäkringskassans båda lag i korpen och vi avancerade i slutet av 1980-talet till högsta serien, men då var det bara jag kvar av spelarna på bilden. Det blev dock tyvärr ingen lyckad enda säsong i högsta divisionen. För min del blev det efter 24 år på Försäkringskassan senare dags att byta jobb och jag tror inte ens att det idag finns någon korphandboll längre i Karlskrona? På den tiden var det 10-12 lag i varje division med dubbelmöten och matcherna spelades främst på lördagar och söndagar, men uppskjutna matcher var oftast på fredag kväll.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>