Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lucia med tärnor 1975

Det drar ihop sig till luciafirande på fredag den 13 december och jag ser att SVT Blekinge skriver att i förgår korades den 80:e lucian i Karlskrona, men det är faktiskt den 81:a! Första lucia var Sonja Petersson 1939 så lucia 2019 blir alltså nummer 81 i form av Agnes Karonen.

Här ett trevligt vykort från 1975 med både lucian Eva Landin och alla tärnors autografer och säkert känner de flesta åtminstone lite äldre “kaulskroniter” igen någon bekant på bilden!

Bilden är tagen av Ateljé Dunmar som vid den tiden delade luciafotograferingarna med Ateljé Floberg och om man kollar vykortens skrivsidor var det under nästan 20 år så att ateljéerna stod för fotografering vartannat år.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>