Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Pressvisning av Årsbok 2019

Idag hade Föreningen Gamla Carlscrona förhandsvisning för medierna av årsboken 2019 som heter “Nedslag i Karlskronas historia – från fiskargummor till skinnknuttar“. Tyvärr glömde jag kameran hemma så mobilbilden är inte särskilt bra, även om faktiskt kvalitén på bilderna i mobilen är helt överlägsen den “lilla” kamerans, vilket dock inte framgår av denna bild!

Det var BLT och Sydöstran som dök upp till visningen och ordförande Rolf Andersson höll först en kort presentation av boken och sedan blev det kaffe med tilltugg och trevliga samtal med frågor om boken i närmare en timme. Därefter fotografering på olika ställen i och utanför lokalen, men när BLT lämnat, ville Sydöstran ha med alla ner till Fisktorget för att ta en bild vid “Fiskargumman“. Vi fick givetvis ställa upp på detta trots snöblandat regn och iskalla vinder, så det blev en bild även där!

Jag ser att både BLT och Sydöstran publicerat bilder och artiklar på sina hemsidor, men de ligger under betalvägg så därför är det ingen mening att lägga några länkar.

UPPDATERAT:
Nu går det att se bilderna hos båda tidningarna och är du prenumerant kan du även läsa artiklarna:

BLT: “Nya årsboken: En resa från fiskargummor till knuttar”

Sydöstran: “Gamla Carlscrona berättar gummornas och knuttarnas historia”

Vi som jobbat i “bokgruppen” detta år är författaren Ingemar Fredriksson, ordförande Rolf Andersson, Roland Carlsson, Katarina Möller och denna bloggs författare Lars-Olov Stenborg.

På söndag 1 december klockan 13.00 är det öppet hus i föreningslokalen på Alamedan 11 och då kommer Rolf att presentera boken för medlemmar och övriga intresserade och därefter startar försäljningen!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>