Arkiv

Bokbörsen

Minnestavla för Victor Balck

År 1988 sattes en minnestavla för “den svenska idrottens fader” karlskronafödde Victor Balck upp på tegelväggen utanför Åhléns Ronnebygatan. I samband med en ombyggnad av huset 2013 togs den hela 300 kilo(!) tunga minnestavlan bort.

Nu sex år senare har en helt ny tavla, som bara väger tre kilo, kommit på plats vilken nyligen invigdes av landshövding Sten Nordin. Den nya minnestavlan finns dock inte på samma plats som tidigare, men väl på fasaden till samma byggnad men med adress Norra Smedjegatan, just i korsningen med Ronnebygatan.

Minnestavla för Victor Balck

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>