Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Väldigt angelägen kvinna!

Jag har under eftermiddagen fått sex mejl från samma kvinna där hon vill skänka mig 250 000 Euro, så hon verkar minst sagt angelägen om att bli av med pengarna. Dock lite skum svenska i mejlet, så jag misstänker nog att det är något konstigt så jag avstår förmodligen från att svara!

Lade även upp detta på Facebook och fick omedelbart detta klockrena svar från en vän:

“Inget att tveka på, du har väl hört talas om den rika mannen från Nigeria som förgäves försökte skänka sin förmögenhet? 🤣“.

Detta givetvis med tanke på alla “Nigeriabrev” som ständigt kom i mejlboxen i internets barndom.

3 comments to Väldigt angelägen kvinna!

 • Fd K-a-bo

  Hehe, jag spelar i en högre division..
  “Allow me to present a $ 8.6 million business idea that will be of great benefit” (kom igår, måst kolla igenom spamkatalogen ibland.)

  Lyckligtvis har jag en mycket bra spamhanterare till min mail (inte helt gratis dock) som tar bort nästan alla nigeriabrev och annan spam. Ungefär något varannan dag slinker igenom.
  Tyvärr finns det ju de som går på detta, själv vet inte hur många nigerianska arvtagare och advokater som mailat mig, och fler lär komma..
  Bruka du också vinna på Euromillionlotteriet? Fast man inte ens skaffat en lott?

 • Karlskronabloggen

  Loopia webbhotell har också bra spamskydd så sällan något slipper genom och det var länge sedan sist. Märkligt att sex likadana mejl går igenom idag! Nej, vinst på lotteri var det länge sedan jag fick, men jag har nog fått det någon gång. Nigeriabreven kommer lite då och då, men långt ifrån så ofta som för tiotalet år sedan. Däremot har jag fått mejl från SE-banken med texten

  “Ditt kreditkort numera upphängd”

  givetvis med en länk att klicka på så problemet kan lösas! Detta trots att jag överhuvudtaget aldrig varit kund hos SE-banken och jag tror jag fått liknande med “Nordea” som avsändare.

 • Tjalle

  Jag får ofta samtal från “Windows 10”.
  Med stark asiatisk accent.
  Jag tackar vänligt men lägger på direkt
  Så jag vet inte vad de vill men antar …

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>