Arkiv

Bokbörsen

Gulli-Gullan koko som en gök

Dagens gamla vykort från samlingen har ingen anknytning till Karlskrona, men är ändå intressant. Hur många minns “Jokkmokks-Jokke” (1915-1998) eller Bengt Simon Djupbäck (född Johansson) som han egentligen hette? Här ett vackert reklamvykort utgivet av “Jokkmokks-Jokkes Fan-Klubb” som visar Jokke med sin gitarr vid Akkatsfallet med vägbron över Lilla Luleälven i bakgrunden. Ännu lägre bakom kring Jokkes ansikte skymtar järnvägsbron på Inlandsbanan på linjen mellan Jokkmokk och Vaikijaur.

I klippet nedan framför Jokke “Gulli-Gullan” i filmen “Åsa-Nisse i raketform” 1966. Kvinnan han sjunger för är Essy Persson.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>