Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Investering i fonder?

Jag tog ut den allmänna delen av min statliga pension när jag fyllde 61 år, men när jag fyllde 65 i maj föll sex andra olika pensioner och pensionsförsäkringar ut.

Jag har fått rekommendationer att investera i fonder och jag var idag i CityHallen och kollade på sortimentet. Personalen jag frågade verkade inte vara alls insatta och ville inte ge några förslag eller rekommendera någon speciell fond. Jag tycker det är jättesvårt, för det finns hur många fonder som helst att välja mellan om man kollar min bild från affären.

Jag har även delat bilden på min Facebooksida och fått en del förslag, men jag tar gärna emot fler förslag. Ett problem som jag ser det är hur andrahandsmarknader för fonderna fungerar? Jag kollade flera flaskor och det fanns ett “Bäst före”-datum!

Två frågor jag har är om man måste sälja fonderna före detta datum och också om hur förvarar man bäst fonderna innan försäljning? Är det någon läsare som haft samma tankar eller har några tips?

Investering i fonder 2019

3 comments to Investering i fonder?

 • Igge

  Ta en större tomflaska och töm ett antal olika fonder i den. Då får du blandfonder.
  Detta minimerar din risk i dessa oroliga tider 😉

  • Karlskronabloggen

   Tack för ett jättebra tips! Jag har flera femliters flaskor för svagdricka, bl a från Sellfrid Johanssons Bryggeri. Det blir perfekt att tömma olika fonder i sådana flaskor så att jag får mer riskfria blandfonder!

 • Jörgen Hedman

  Sedan har vi det här med Large cap – satsa alltså på fonder här med stora lock!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>