Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

En gammal arbetskollega!

Idag hittade jag en drygt två år gammal intervju med en tidigare arbetskollega på Försäkringskassan i Karlskrona i slutet av 1990-talet. Mycket kul att se och höra och Tomas Johansson som var chef för Försäkringskassans lokalkontor i Karlskrona andra halvan av 1990-talet.

År 1999 var Försäkringskassan tvungen att dra ner på personal och det kom ett erbjudande om att de som sade upp sig frivilligt fick en årslön (utbetald under tolv månader). Som jag minns var det bara Tomas och jag som nappade på detta och startade startade egna aktiebolag. Tomas startade först ett och senare två McDonalds Växjö. För egen del blev det utökad internetverksamhet här hemma i Karlskrona som efter ett år övergick till fast anställning på Ballou Internet Services ABRonnebygatan vid sidan om det egna företaget.

Kul att se och jag har bara träffat Tomas en gång sedan 1999 och det var faktiskt på Systembolaget i Växjö när en av mina döttrar bodde där för studier och jag och Tomas hade ett trevligt samtal. Intressant att se och lyssna på denna intervju även om jag naturligtvis inte alls delar Tomas åsikter, varken i vissa samhällsfrågor som tas upp i intervjus eller val av Centerpartiet för en sen politiks karriär.

Tomas har idag uppdrag som ledamot respektive ersättare i två olika nämnder i Växjö kommun.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>