Arkiv

Bokbörsen

“Svensk strävan” från 1941

Jimmie Åkesson (SD) inledde gårdagens partiledartal i Almedalen med nedanstående långa citat från Vilhelm Mobergs “Svensk strävan” från 1941. Vid den tiden hade Sverige sex och en kvarts miljon invånare, men ett stort antal vänstertomtar och tokliberaler fattade inte att det var ett citat från 1941.

En av alla som inte förstod att det var ett citat var Olle Wästberg, känd debattör och tidigare bland annat riksdagsman för Folkpartiet/Liberalerna och han uttryckte sig så här på Twitter. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta?

1 comment to “Svensk strävan” från 1941

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>