Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

SD Karlskronas förmiddag

Idag på “Karlskronas NationaldagLövmarknaden fanns givetvis SD Karlskrona på plats. Här delar av förmiddagspasset som bjöd på popcorn, kaffe med kaka och information. Särskilt popcornen hade en strykande åtgång! Från vänster på bilden nedan Christopher Larsson, Göran Eklund, Benny Berglund och Janne Sjöholm. Fotograf var bloggförfattaren Lasse Stenborg som också medverkade under förmiddagen, liksom Åsa Larsson och Birgitta Stenberg.

Vi hade jättemånga och faktiskt enbart trevliga besök, speciellt efter att solen och värmen återvände efter en rejäl åskskur runt niotiden! Vi fick t o m besök av kommunfullmäktiges ordförande Gunilla Ekelöf (L) som verkligen gillade popcornen!

För egen del fick jag också ett överraskande och trevligt besök av en gammal skolkamrat som jag inte sett sedan vi gick ut gymnasiet 1973. Hon hade efter 42 år i Skåne nyligen flyttat hem till Karlskrona och kände igen mig.

Ett annat minnesvärt besök för min del var med mannen i denna konversation:
“- Får vi bjuda på en kopp kaffe?”
“- Nej, jag dricker inte kaffe utan tillbehör.”
“- Ja, men vi har två olika sorters kakor här!”
“- Nej, jag kan inte dricka kaffe utan alkohol.”

Popcornmaskinen hade stor dragningskraft mot vårt tält och vi delade ut flera hundra muggar bara under förmiddagen. Göran Eklund till höger skötte själva “poppandet” medan bloggförfattaren skötte fördelningen i muggarna och oftast även saltningen. Här har dock Janne Sjöholm fått förtroendet att salta i några muggar. Janne skötte annars utdelandet av de flesta muggarna och var även den som gjorde ett suveränt jobb genom att springa många gånger för att hämta vatten till kaffebryggarna som gick för högtryck hela förmiddagen. (Någon hade tyvärr missat att ta med en vattendunk). Värt att notera i övrigt är att Göran, bloggförfattaren och Janne utgör tre fjärdedelar av SD Karlskronas representation i Arbetsmarknadsnämnden i Karlskrona kommun.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>