Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lasarettet i Karlshamn

Idag var jag på besök på lasarettet i Karlshamn. Anledningen var att alla män i Blekinge som fyller 65 år erbjuds en engångsundersökning i form av “screening” med ultraljud av bukaorta (stora kroppspulsådern) för att upptäcka bukaortaaneurysm. I mitt fall blev det dagen efter födelsedagen, så jag tog bilen till Karlshamn i regnet.

Ultraljudsundersökningen gick på fem minuter och allt såg helt normalt ut enligt de två personer som kollade bilderna på skärmen. Mycket viktig undersökning som görs av fler landsting än Blekinge, även om den inte är kostnadsfri eller ingår i frikort, högkostnadsskydd eller resebevis. Så helt klart värt de 150 kronor undersökningen kostade plus givetvis resekostnaden eftersom dessa undersökningar bara utförs i Karlshamn.

Hade tänkt ta en ny bild utanför lasarettet, men det var tråkigt väder med regn så jag illustrerar inlägget med detta gamla vykort från något av de sista åren på 1960-talet.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>