Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

(SD) på 1:a maj 2019

För åttonde året i rad fanns Sverigedemokraterna Karlskrona på plats mitt på Stortorget med ett informationstält där det även bjöds på gratis Bullens korv och kaffe med tilltugg. Ett kort tal hölls även av Katja Nyberg, tjänstledig polis på polisens operativa avdelning (NOA) och som numera sitter i Sveriges Riksdag för Sverigedemokraterna, där hon bl a är ledamot i Justitieutskottet.

För egen del minglade jag mest runt och fick många trevliga samtal, bl a med legendariske Karlskronakrögaren Acke Borgström som nyligen fyllt 90 år och dök upp för några Bullens korvar. Acke berättade bl a att han träffat Erik “Bullen” Berglund vid flera tillfällen, bl a under sin tid på Karlskrona Stadshotell, men även när “Bullen” invigde en annan legendarisk krögares affär. Det var Nore Lindqvists affär Västkustfisk Drottninggatan som “Bullen” invigde och det bör ha varit någon gång omkring 1960.

Översikt över SD Karlskronas informationstält med Karlskrona Stadshotell och nyrenoverade Fredrikskyrkan i bakgrunden.

Katja Nyberg som höll ett kort tal för ett femtiotal åhörare.

Miki Vigren fick denna dag ansvara för korvvagnen, till viss del tillsammans med Göran Eklund som skymtar i bakgrunden talandes med Katja Nyberg.

Efter aktiviteterna på Stortorget var det dags för ett trettiotal medlemmar och sympatisörer att bänka sig i Stadsbibliotekets hörsal för en längre föreläsning av Katja Nyberg. För övrigt en alldeles förträfflig föreläsning som handlade om kriminalpolitiken i Sverige och om hur Sverigedemokraterna vill förändra denna.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>