Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Asätare hemma i gränden

Dagens Bild blir tre bilder från Norra Möllebacksgränd där en fiskmås äter en död kanin. Om det sen ens är en fiskmås eller någon annan fågel får väl experter avgöra, precis på samma sätt som om det är en hare eller en kanin som fågeln inmundigar sig.

Jag har svårt att tänka mig att fågeln dödat kaninen/haren utan den är väl mer troligen självdöd av sjukdom. Dock var den helt klart inte där tio minuter tidigare och det är sällan dessa kaniner/harar visar sig under dagtid. De bor i jorden under portalen vid Norra Möllebacksgränd 1 B och syns sällan förutom tidig morgon då de är ute och äter av gräset och maskrosbladen i gränden.

Fågeln var inte det minsta rädd för personer som gick in och ut ur byggnaden eller parkerade bilen alldeles bredvid, utan gick som mest ett par meter bort från sin måltid. “Det är naturen som har sin gång” som en av mina grannar sa när han och hans fru gick in i huset samtidigt som jag tog den tredje bilden.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>