Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Utbildning i Kommunallagen

Idag var den första av två obligatoriska heldagsutbildningar för alla förtroendevalda ledamöter i kommunfullmäktige och de olika nämnderna i Karlskrona kommun. Idag gällde det Kommunallagen och ett hundratal både gamla och nya förtroendevalda hade slutit upp i Wämö Center.

Utbildningen sköttes av Attensum AB och på bilden är det ägaren Joakim Eriksson som föreläser. Han skötte större delen av föreläsningen och hade på eftermiddagen hjälp av en kollega under vissa avsnitt.

Vad jag hört och sett av kommentarerna verkar det vara rätt delade meningar om hur utbildningsdagen egentligen var, men själv tycker jag den var både bra och lärorik!

Nästa heldag för ledamöter blir om en dryg vecka och då är det mer inriktning på vad som gäller i Karlskrona kommun. Dagens föreläsning gällde själva Kommunallagen som är gemensam för alla Sveriges kommuner. Senare i vår kommer även motsvarande utbildningar för de som är valda som ersättare i fullmäktige och nämnder.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>