Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lördagsnöje för många

Ett lördagsnöje för många i Karlskrona är att besöka Pingstkyrkans Second HandBergåsa, eller ligger den kanske i Galgamarken nedanför bostadsområdet Monsunen? Där går det att göra fynd både i huvudbyggnaden och i den vita byggnaden till höger där det säljs begagnade möbler.

Pingstkyrkans Second Hand på Bergåsa

4 comments to Lördagsnöje för många

 • Fd Ka-bo

  Nu blev det väl lite textreklam?
  Då får jag väl kommentera med att Röda Korset(?) har en mycket välskött butik på Pantarholmen (Landsvägsgatan).
  Mitt senast fynd var en brödbakmaskin för 90 spänn. Ligger lite efter, det var väl “årets julklapp” för sådär 10-15 år sen?
  (Vid en närmare koll, 1988, Trettio år sen..)

 • Karlskronabloggen

  Ja, den butiken Röda Korsets “Kupan” på Landsvägsgatan är också helt OK, men besöksantalet går inte ens att jämföra med Pingskyrkans Second Hand. Kupan har också många besök och öppet fler dagar i veckan, men just Pingstkyrkans har långa köer för att betala, trots tre olika kassor i huvudbutiken och en i “möbelannexet”. Sen är naturligtvis ytorna betydligt större hos Pingstkyrkan än hos Röda Korset.

  Rent personligen stöder jag också hellre Pingstkyrkan än Röda Korset, bl a med tanke på tidigare ordföranden Bengt Westerbergs “insatser” där!

 • AWSvensson

  Röda korset med miljonlöner till högsta chefer är anstötligt,de lever på bidrag o borde lönesätta därefter. Växjö har Erikshjälpen som jag föredra i Växjö o Pingstkyrkan i Karlskrona.

  • Karlskronabloggen

   Exakt så! Jag slutade skänka pengar till Röda Korset för säkert 25 år sedan då jag upptäckte att de hade en anställd “informationssekreterare” i lilla Karlskrona. Av vilken anledning skulle en sådan behövas och jag kollade då vidare och hittade de absurda löner som ledningen tog. Sen blev väl droppen när Bengt Westerberg kvitterade ut 68500 kronor i månaden, vilket han tyckte var OK, för ibland jobbade han på söndagarna.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>