Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Lugn december i bloggen

Det kommer av flera olika skäl att bli en lugn december i Karlskronabloggen efter de stora uppgraderingar som gjordes förra veckan. Det är mycket som inte stämmer i layouten, även om det mesta fungerar, så jag ska försöka återställa allt eller möjligen testa en helt annan layout.

Det viktigaste var att alla gamla inlägg från de senaste sex åren finns kvar oförändrade. Så det blir inte så många inlägg som vanligt i december, men förhoppningsvis en nystart den 1 januari 2019!

Igår var det Första Advent när det var två aktiviteter på dagordningen. Dels SD Karlskronas traditionella korv- och glöggvagn på Ronnebygatan och dels Föreningen Gamla Carlscronas “Öppet hus” i föreningslokalen där årsboken presenteras.

SD Karlskrona bjuder på korv och glögg på första advent 2018

Här har vi första passet med Lotta Antman, Susanne Cederholm, Magnus Johansson och Kenneth “Pelle” Johnsson. Susanne och “Pelle” stod för övrigt även andra passet tillsammans med bloggförfattaren och Åsa Larsson. Det var inte så att intresse saknades för att delta, men ett tiotal medlemmar var på Sverigedemokraternas kommunkonferens i Västerås, så de hade helt klart giltigt förfall!

Föreningen Gamla Carlscrona första advent 2018

I år hade Föreningen Gamla Carlscrona för första gången på länge inte en egenproducerad årsbok. Det är i stället en bok i storformat med hela 180 sidor. Boken är fylld av fantastiska  fotografier av Joakim K E Johansson och med kartor, text och design av Morten Ravnbø. Tillsammans med texter och bilder är boken ett unikt praktverk som beskriver vad Karlskronas världsarv består av och hur det kom till. På bilden inleder föreningens ordförande Rolf Andersson med att säga några ord om boken innan författaren Morten till vänster sedan presenterade boken!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>