Arkiv

Bokbörsen

Vädret Karlskrona


Nedan senaste nyheter från både gamla och nya medier. Läs nyheterna och bilda dig sedan en egen uppfattning om vilka nyheter som är viktigast och bäst beskriver verkligheten

Clas Ohlson

Till pappersåtervinningen

Inför Val 2018 trycktes helt ofattbara 674 miljoner valsedlar, dvs omkring 100 valsedlar per röstberättigad i Sverige. De flesta hade rösträtt i tre olika val, men många utländska medborgare i Sverige bara i två val och utlandssvenskar bara i ett val. Fast siffran är helt obegriplig och man kan fråga sig varför så många valsedlar trycks, men framförallt varför de överhuvudtaget trycks? Idag kan man sköta allting med Bank-ID, Mobilt Bank-ID och liknande så varför kan man inte rösta på samma sätt?

Jag hade ansvar för att leverera namnvalsedlar för SD Karlskrona till tre vallokaler i Karlskrona och här är en del av överblivna valsedlar jag har hemma nu och lämnar till pappersåtervinningen.

Helt obegripligt slöseri med papper och som grädde på moset läste jag att Alternativ för Sverige (AfS) beställt tio miljoner valsedlar till en kostnad av 600 000 kronor. För partier som redan finns i riksdag, landsting och kommunfullmäktige står skattebetalarna för tryckkostnaden, men när det gäller AfS får partiet själv stå för den kostnaden, vilket förhoppningsvis svider rejält i plånboken för detta antisemitiska parti.

Valsedlar - pappersåtervinning

1 comment to Till pappersåtervinningen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>